A tunat şi i-a adunat... la şefia Ministerului Educaţiei. Titularii care s-au perindat la conducerea acestei instituţii au ajuns celebri în urma gafelor răsunătoare comise în timpul ieşirilor publice. Nici Liviu Marian Pop, noul ministru al educaţiei, nu a scăpat de păcatul de a stâlci limba română. A tunat şi i-a adunat... la şefia Ministerului Educaţiei. Titularii care s-au perindat la conducerea acestei instituţii au ajuns celebri în urma gafelor răsunătoare comise în timpul ieşirilor publice. Nici Liviu Marian Pop, noul ministru al educaţiei, nu a scăpat de păcatul de a stâlci limba română.
Noul şef de la Educaţie are şi el probleme cu limba română. Pop a scris greşit, atât în CV-ul postat pe blogul personal, cât şi în declaraţia de avere din 2011, numele academicianului inginer Anghel Saligny, nume purtat de liceul la care e profesor de matematică de şapte ani, Colegiul Tehnic Anghel Saligny, folosind doi de “y”.
În topul gafelor se află şi fostul şef de la Învăţământ Cristian Adomniţei care, în timp ce se afla în vizită la o şcoală din Bistriţa, s-a contrazis cu copiii din clasele primare cu privire la numărul de stele de pe steagul Uniunii Europene. Demnitarul susţinea că drapelul are... 15, în timp ce micuţii îi explicau că de fapt sunt 12 (cum este în realitate). Adomniţei, plin de sine, i-a trimis însă să se mai documenteze!
Şi prima nominalizare a lui Victor Ponta la şefia ministerului, Corina Dumitrescu, s-a făcut remarcată prin greşeli gramaticale. În CV-ul său scria că are o diplomă de bacalaureat la “secţia reală” (în loc de real) şi că printre aptitudinile sale se numără “înnotul” (în loc de înot).
Ioan Mang a declarat zilele trecute la Universitatea de Medicină din Tg. Mureş că “cei care îşi doreşte (în loc de doresc - n.r.) linia de predare în limba maghiară....”.
Daniel Funeriu a făcut în timpul mandatului său o serie de gr