În 19 și 20 mai, în comuna Sălașu de Sus, va avea loc cea de XII-a ediție a Festivalului Narciselor. Cei care vor fi prezenți vor putea asculta muzică populară sau pot achiziționa produse tradiționale.
Organizatorii spun că programele ce se vor desfășura la Sălașu de Sus, vor satisface toate gusturile şi vârstele. În cadrul acestui festival, vor fi promovate tradiţiile locale prin acţiuni, precum „şezătoarea sălăşenilor” sau expoziţii de produse tradiţionale locale. De asemenea, de pe parcursul celor două zile nu vor lipsi spectacolele folclorice cu invitaţi speciali ori competiţiile sportive. Astfel, pentru iubitorii de fotbal, duminică dimineaţă se va desfăşura „Cupa Narciselor, competiţie în care se vor întrece echipele de seniori şi Old Boys de la Universitatea Petroşani şi „Narcisa Sălaş” pe stadionul din localitate.
Programul artistic va continua cu un spectacol folcloric oferit de îndrăgiţi interpreţi ai muzicii populare precum Puiu Codreanu, Petrică Moise, Felicia Stoian, Ciprian Roman, Cristian Fodor, Bogdan Toma, Lorena Pascu, Andra Zepa, dar şi Ansamblul Folcloric „Junii Petrileni” acompaniaţi de „Doina Crişului” din municipiul Brad.
Poiana Narciselor de la Sălașu de Sus se întinde pe o suprafață de aproape 20 de hectare, accesul spre acest obiectiv turistic fiind posibil cu mașina, pe un drum asfaltat, cu plecare din DN 66 Simeria - Petroșani.
Primele narcise au fost aduse la Sălașu de Sus de un cetățean olandez, în anul 1900, florile adaptându-se foarte bine la condițiile de mediu. Localnicii au apreciat parfumul și forma narciselor, le-au protejat, iar în timp florile și-au extins arealul și în natura, în spațiul dintre satele Sălasu de Sus și Nucșoara, aproape de poarta de intrare în Parcul Național Retezat. Narcisele sălbatice sunt mai mici decât cele obișnuite și s-au integrat în flora spontană din zona Retezatului.