Daniel Chiţoiu, noul ministru al economiei. Foto Silviu Matei
Daniel Chiţoiu, noul ministru al economiei, debutează cu aceeaşi politică abordată şi de predecesorii săi, aceea de a schimba conducerea companiilor de stat din subordine, inclusiv componenţa consiliilor de administraţie, deşi de un an de zile se vorbeşte despre management privat şi administratori aleşi prin criterii transparente.
Chiţoiu nu dă nume, dar spune că toţi cei care au furat şi care au fost numiţi politic vor pleca de la şefia companiilor de stat. Între timp însă un inspector de daune auto, devenit viceprimar în Medgidia, şi un fost şef din Autoritatea Naţională a Vămilor şi-au făcut loc în consiliile de administraţie ale Hidroelectrica şi Oil Terminal.
"Toţi cei care au furat şi care au fost numiţi politic vor fi schimbaţi de la conducerea companiilor de stat. Înlocuitorii nu vor fi numiţi politic", a declarat ieri Chiţoiu. La scurt timp după aceste declaraţii, în consiliul de administraţie al operatorului portuar Oil Terminal a fost numit Sorin Petrică Ţuţuianu, PNL, viceprimarul municipiului Medgidia, care în perioada 2000-2008 a fost inspector daune auto în cadrul agenţiei din Medgidia a Omniasig, potrivit CV-ului său.
Ţuţuianu l-a înlocuit din funcţie pe Adrian Bulboacă, managing partner al casei de avocatură Bulboacă şi Asociaţii, care fusese numit în funcţia de administrator provizoriu la mijlocul lunii aprilie.
Totodată, în consiliul de administraţie al Hidroelectrica, cel mai valoros activ din portofoliul statului român, a fost numit Iulian Butnaru, PNL, care a ocupat funcţii precum cea de director adjunct al Direcţiei de supraveghere şi control vamal în cadrul Autorităţii Naţionale a Vămilor. Alături de Butnaru, în consiliul de administraţie al Hidroelectrica a mai fost adus şi Remus Vulpescu, de profesie avocat. Transelectrica, tra