Dacă vrei să găteşti ceva de sezon foarte gustos, fă un drum până la piaţă şi cumpără mazăre nouă. Poţi prepara din bobiţele verzi supă, soteuri sau chiar salate cu gust dulceag, care te vor umple de energie, datorită conţinutului ridicat de vitamina B şi de fier din mazăre. Dacă vrei să găteşti ceva de sezon foarte gustos, fă un drum până la piaţă şi cumpără mazăre nouă. Poţi prepara din bobiţele verzi supă, soteuri sau chiar salate cu gust dulceag, care te vor umple de energie, datorită conţinutului ridicat de vitamina B şi de fier din mazăre.
Ingrediente pentru 4 porţii: 500 g boabe de mazăre nouă, 250 g pastramă de porc, 50 g unt, sare, patru ouă fierte, câteva frunze de pătrunjel.
Mod de preparare: se fierbe mazărea în apă cu puţină sare, iar când devine fragedă se scurge de apă. Se topeşte untul într-o tigaie din teflon şi se pune la prăjit în el, câteva minute, pastrama tăiată cubuleţe. Se adaugă mazărea şi se mai lasă pe foc două-trei minute, amestecând continuu, ca să nu se lipească. Fiecare porţie se serveşte cu un ou fiert tăiat în două şi cu frunze de pătrunjel.
Ingrediente: 500 g paste (tuburi sau melci), 300 g mazăre nouă, 300 g şuncă de Praga, 50 g pesmet, 100 g maioneză, sare, piper, trei linguri de ulei de măsline.
Mod de preparare: se fierb pastele în apă cu puţină sare şi cu două linguri de ulei, apoi se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Mazărea se fierbe, de asemenea, cam 15 minute, apoi se pune într-o sită. Într-un castron încăpător se amestecă pastele cu mazărea, şunca tăiată mărunt şi maioneza, apoi se pune sare şi piper după gust. Pesmetul se pune la prăjit într-o lingură de ulei şi se lasă până se rumeneşte. Se adaugă câte o linguriţă de pesmet peste fiecare porţie, direct în farfurie.
Ingrediente: 500 g de boabe de mazăre nouă, doi morcovi, o ţelină potrivită, două cepe, doi dovlecei, doi ardei verzi, o leg