Organizatorii Convenţiei Române de Arhitectură şi Design au reuşit să aducă în România 16 personalităţi de renume internaţional şi să ofere ţării noastre o frumoasă imagine în întreaga lume
Aceştia spun că intenţionează să organizeze şi la anul acest eveniment
Astăzi este ultima zi în care are loc Convenţia Română de Arhitectură şi Design, eveniment dedicat arhitecţilor, designerilor şi tuturor oamenilor de cultură din România - jurnalişti, artişti plastici, muzicieni, compozitori, artişti de teatru, sculptori. Desfăşurat în perioada 16-18 mai, la Palatul Parlamentului din Bucureşti, evenimentul a reuşit să adune câştigători ai celor mai prestigioase premii internaţionale din domeniul arhitecturii. "16 personalităţi din lumea arhitecturii au participat la acest eveniment, astfel încât sălile în care s-a organizat evenimentul s-au dovedit a fi absolut neîncăpătoare", a declarat, pentru Curierul Naţional, Cătălin Neamţu, preşedintele companiei DK Group, care s-a ocupat de organizarea evenimentului de la Palatul Parlamentului.
Vorbitorii şi-au pus amprenta asupra unei întregi generaţii
Vorbitorii din cadrul ROCAD 2012 şi-au pus amprenta asupra unei întregi generaţii de arhitecţi şi sunt autorii unor clădiri emblematice în ţările în care acestea au fost construite. Gottfried Bohm - premiat Pritzker în anul 1986 (echivalentul Premiului Nobel în arhitectură) - a ajutat la reconstrucţia Germaniei după cel de-al doilea Război Mondial şi a influenţat prin munca sa generaţia de arhitecţi de după 1960. Carlos Ott este autorul a numeroase proiecte din Abu Dhabi şi Dubai şi a fost câştigător al concursului din 1983, când proiectul său pentru Opera de la Bastille din Paris a fost ales în mod surprinzător de însuşi preşedintele de atunci al Franţei - François Mitterand.
"A fost cel mai important eveniment pe acest domeniu din Români