Cele mai ieftine programe încep de la 400 de lei, iar cele mai scumpe ajung la 3.000 de lei. Mesele incluse, limbile străine, cursurile de balet sunt câteva dintre facilităţi. Sursa: EVZ
Dacă nu aţi mai prins locuri în grădiniţele de stat supraaglomerate, vă puteţi înscrie copilul în unităţile şcolare private, mult mai "aerisite" şi cu mai multe opţiuni.
Costurile pornesc de la 400 de lei, dar pot ajunge şi la 3.000 de lei, dacă vreţi ca cel mic să studieze mai multe limbi străine şi să practice diverse sporturi, în sistem "allinclusive".
Unele grădiniţe acceptă char şi plata cu bonuri de masă sau în rate. "Avantajul este că în instituţiile private, cadrele didactice se concentrează pe educaţie. La stat, educatoarea face de toate, de la cumpărat rechizite până la strâns jucării. Într-o grădiniţă de stat, grupele au 20 de copii, în timp ce la privat, există 10 copii într-o grupă", spun reprezentanţii unei grădiniţe private.
La grădiniţele de fiţe se învaţă şah şi ştiinţe
Cele mai ieftine tarife percep grădiniţele din Braşov. De exemplu, la Grădiniţa Disney, pentru un program scurt, de la 8.00 la 13.00, care include şi servirea micului-dejun şi a prânzului, trebuie să scoateţi din buzunar puţin peste 400 de lei.
Pentru un program care cuprinde şi activităţi de recreere, preţul ajunge la 620 de lei. Alte facilităţi cuprind cursuri de înot, şah şi gimnastică. La grădiniţele private din Craiova, preţurile încep de la 550 de lei şi ajung la 670 de lei pe lună, însă nu au mesele incluse.
Facilităţile opţionale includ cursuri de tenis, karate şi balet. În Bucureşti, tarifele sunt ceva mai mari şi pornesc de la 600 de lei pe lună, pentru programul scurt (8.00-12.00), preţ în care sunt incluse şi mesele, dar şi o gustare sănătoasă.
Există, desigur, şi alternative mai costisitoare. De exemplu, la Grădiniţa "Little London" vă puteţi însc