Între 5 şi 20% din angajaţi consumă băuturi alcoolice în timpul programului, arată un sondaj realizat de Eurofund. În unele cazuri, angajatorii chiar încurajează această practică.
Consumul de alcool şi de droguri la serviciu poate avea un impact negativ major asupra sănătăţii individului. Însă nu doar angajatul are de suferit, ci şi angajatorul, fiindcă problemele de sănătate cauzate de alcool înseamnă mai multe concedii medicale, performanţă redusă, conflicte cu colegii, accidente de muncă etc.
CIteşte şi:
Cum ne modifică organismul un pahar de cola
Nu-ţi verifica prea des e-mailul, fiindcă te poţi îmbolnăvi
Cei mai mari consumatori în timpul programului
11% din angajaţii austrieci beau alcool în fiecare zi. La ocaziile speciale (evenimente sociale), proporţia creşte până la 75%.
11% din angajatorii belgieni consumă alcool la evenimentele sociale. Dar în zilele obişnuite, doar 1,6% din ei beau alcool.
Un danez din şapte bea una sau mai multe beri pe parcursul unei zi de lucru, arată un sondaj asupra Federaţiei Unite a Angajaţilor Danezi.
9% din italienii din şantierele din Teramo aveau alcool în sânge în cadrul unui studiu realizat în 2006.
În Malta, 21% din angajatori au declarat că sunt conştienţi de faptul că angajaţii beau alcool în timpul programului.
4% din olandezi consumă alcool înainte de a ajunge la serviciu sau chiar în timpul programului.
În Polonia, 8,2% din angajaţi beau alcool la serviciu.
În Portugalia, 25% din muncitorii din construcţii şi din sectorul public au declarat că au băut alcool în pauza de prânz.
0,85% din sloveni consumă alcool zilnic la serviciu, iar 39% ocazional.
GALERIE FOTO Cum a fost construit metroul din New York
Mai mulţi beau înainte şi după serviciu
În Austria şi Germania, un procent foarte mare de angajaţi (între 5% şi 10%) este r