Parcul Operei este ultimul parc reamenajat în totalitate de către Primăria Sectorului 1. Aleile au fost refăcute, vegetaţia a fost salvată şi reamenajată peisagistic, au fost amplasate bănci şi panouri de informare istorică şi culturală.
Parcul Operei are o poveste interesantă deoarece, prin mijlocul lui, trecea cu mulţi ani în urmă cursul râului Dâmboviţa. Specialiştii au găsit o soluţie pentru a reaminti legenda populară a Dâmboviţei: vechiul curs al râului a fost marcat printr-un culoar pietonal, mărginit de o boltă de aluni, de-a lungul acestui traseu fiind montat mobilier urban unicat în ţară.
„Spaţiile verzi au fost şi vor fi în continuare o prioritate pentru administraţia pe care o conduc. Rezultatele acestui program de înverzire a Sectorului 1 se văd deja: în această zonă administrativă există în prezent o medie considerabil mai mare de spaţiu verde pe cap de locuitor decât în toate celelalte sectoare ale Capitalei", afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.
În parc a mai fost amenajată o fântână arteziană, în apropierea aleii pietonale. O atmosferă plăcută de linişte este dată de umbra deasă pe care o fac copacii seculari, printre puţinii care au supravieţuit în Bucureşti din perioada de înflorire a Micului Paris. În curând, Parcul Operei va fi pus în valoare şi prin alte panouri de informare istorică şi culturală, dar şi prin locuri pentru sculpturi.
Autorităţile au amplasat în parc aparate de joacă pentru copii şi aparate de fitness pentru adulţi, unde vizitatorii pot face exerciţii fizice în aer liber, gratuit, pe baza conceptului de grădină "în mişcare". În plus, de-a lungul culoarului pietonal a fost montat mobilier urban cu un design deosebit, constând în 100 de bănci şi 50 de coşuri de gunoi. Totodată, a mai fost amenajată o pădure grădinărită cu peste 200 de arbori şi aproape 800 de arbuşti, au fost reamenajate căile de