Iata un alt mod delicios de a prepara banala friptura de vita. Friptura de vita cu piure de pastarnac si sfecla coapta
Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.com
Ingrediente:
- 1 kg. antricot sau muschiulet de vita;
- mix de condimente: piper negru, piper verde si piper rosu, cimbru;
- sare;
- ulei de masline;
- margarina.
Piure de pastarnac:
- 1/2 kilogram de pastarnac;
- 2-3 cartofi marime medie;
- 1 nuca de unt;
- 1 cana cu lapte;
- 1 sfecla rosie;
- sare.
Mod de preparare:
Pentru friptura avem nevoie de o bucata frumoasa de antricot de vita, de cca 1 kg.
Sarea ii sporeste suculenta si de aceea am sarat si am lasat la rece circa o ora.
Pentru friptura, vita nu se tine in apa deloc, potrivit culoriledinfarfurie.blogspot.com.
Cand o pregatim se sterge prin tamponare cu un servet de bucatarie, se unge cu putin ulei, apoi se tavaleste printr-un amestec de condimente alcatuit din piper negru, piper verde si piper rosu pisate mare, sare si cimbru.
Incingem o tigaie pe foc mare si prajim bucata intreaga de carnea cate 3-4 minute pe fiecare parte, pana facem o crusta pe toate partile.
Acest mix este al doilea secret al unei fripturi reusite, pentru ca la cuptor va musti in crusta sa.
Luam de pe foc si o asezam intr-un vas de yena uns cu margarina, pe care il introducem in cuptor pentru 25 minute.
In acest timp intoarcem bucata de carne de 2-3 ori, ca sa se friga uniform pe toate fetele.
Scoatem vasul din cuptor si lasam friptura sa se odihneasca 5-6 minute.
Apoi se taie in felii de 5 mm, perpendicular pe fibra carnii.
Pentru piureul de pastarnac, punem la fiert pastarnacul si cartofii taiati in bucati.
Cand au fiert legumele, le pasam fierbinti, adaugam putin unt si lapte atat cat sa rezulte consistenta unui pireu obisnuit.