Cele mai mari 29 de bănci din lume ar putea avea nevoie de 556 de miliarde dolari pentru a respecta noile reguli, mai stricte, privind nivelul capitalului, ceea ce le va reduce profitul cu 20%, le va obliga să micşoreze beneficiile investitorilor şi să mărească tarifele clienţilor, potrivit Fitch. Agenţia de evaluare financiară a analizat 29 de bănci considerate de liderii G20 de importanţă sistemică la nivel mondial, acestea fiind obligate să-şi majoreze rata de adecvare a capitalului la 9,5% până la începutul lui 2019. Dintre aceste bănci, 17 sunt din Europa, 8 din Statele Unite şi 4 din Asia, iar între ele se află Barclays, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan Chase şi UBS.
Preţul aurului a crescut joi, îndepărtându-se astfel de minimul ultimelor patru luni şi jumătate atins miercuri, în condiţiile în care cotaţiile scăzute au atras mai mulţi cumpărători fizici, scrie Thomson Reuters. Preţul metalului preţios a avansat cu un dolar, la 1.553,8 dolari uncia, până la ora 13.07 GMT. Miercuri cotaţia a atins la New York 1.527 dolari pe uncie, cel mai mic nivel de după 29 decembrie. Aurul, considerat în mod tradiţional o investiţie sigură pe timp de criză, a evoluat anul acesta în tandem cu activele mai riscante, precum acţiunile sau petrolul, deoarece investitorii au preferat dolarul.
Barilul de petrol destinat pieţei americane se tranzacţiona în scădere, sub nivelul de 93 de dolari, pe pieţele europene la jumătatea şedinţei de tranzacţionare de ieri, din cauza incertitudinilor privind criza din Europa şi a impactului pe care aceasta l-ar putea avea asupra cererii mondiale, scrie AP. Preţul ţiţeiului pentru piaţa din SUA a scăzut cu patru cenţi, la 92,77 dolari pe baril, după ce miercuri a coborât cu 1,17 dolari. Joi, barilul de petrol Brent şi-a pierdut 48 de cenţi din preţ, ajungând la 109,27 dolari. Cotaţia ţiţeiului american este