Premierul Victor Ponta este partizanul numirii şefului DNA şi a procurorului general de CSM, fără implicarea ministrului de Justiţie sau a preşedintelui, așa cum se proceda în 2004. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU
UPDATE. Ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein, consideră că ar fi greu de găsit o persoană mai potrivită decât şeful DNA, Daniel Morar, pentru funcţia de procuror general al României.
"Nu am discutat acest subiect cu noul ministru al Justiţiei. Îl voi discuta. Nu ştiu dacă Daniel Morar va fi numit procuror general. Indiferent cine va fi numit, integritatea şi credibilitatea acelei persoane trebuie să nu poată fi pusă la îndoială. Cred că Daniel Morar este un astfel de om, dar dacă nu va fi el cel numit, persoana numită trebuie să aibă calităţile sale sau chiar mai multe, dacă există o astfel de persoană. Cred că ar fi greu de găsit o persoană mai potrivită, dar trebuie să existe consens că acea persoană este la fel de bună ca Daniel Morar", a declarat ambasadorul SUA.
"Nu se mai poate prelungi nici legal mandatele lui Daniel Morar şi doamnei Kovesi. Nu am discutat cu Titus Corlăţean despre noile propuneri, i-am dat mână liberă pentru a asigura propunerea unor oameni care nu au legătură cu preşedintele ţării, cu PSD, cu PNL", a explicat premierul,Victor Ponta, în cadrul unei emisiuni televizate la România Tv.
El a susţinut că "foarte curând" se va reveni la sistemul din 2004, când numirea procurorului general şi a şefului DNA depindea doar de CSM.
"Eu nu am niciun fel de competenţe în acest sens. Acesta este un sistem politizat adus de doamna Macovei", a subliniat premierul Victor Ponta.