Ca şi în anii trecuţi, la Braşov, Noaptea Muzeelor 2012 va începe sâmbătă la ora 18 şi se va încheia la ora 24, interval în care vor putea fi vizitate gratuit şapte muzee.
Muzeul de Istorie: „Intrarea liberă, pozatul şi filmatul - pe bani!”
La Muzeul de Istorie Braşov, amenajat în Casa Sfatului din piaţa cu acelaşi nume, „intrarea va fi liberă, dar pozatul şi filmatul vor fi pe bani, 25 de lei taxa pentru fotografiat şi 35 de lei cea pentru filmare”, ne-a avertizat din start una dintre angajate. Pe lângă exponatele din colecţiile permanente ale muzeului, reunite sub genericul „Braşovul – istorie, cultură, civilizaţie”, vizitatorii vor putea admira cu această ocazie colecţia documentară Emil Fischer din proaspăt vernisata expoziţie „Fortificaţii medievale din Transilvania”, realizată în colaborare cu Muzeul Naţional Bruckenthal şi Muzeul de Artă „Casa Altenberger” din Sibiu.
Expoziţie „Marin Sorescu, pictorul” la Muzeul de Artă
Intrare gratuită, dar taxă de 17 lei pentru fotografiat şi de 30 de lei pentru filmat şi la Muzeul de Artă Braşov, situat pe B-dul Eroilor, lângă hotelul „Capitol”. Pe lângă exponatele permanente din Galeria Naţională de pictură şi sculptură – capodopere semnate de toţi marii pictori şi sculptori români din secolele XIX-XX, precum şi de cei mai importanţi pictori saşi din veacurile XVIII-XIX – vizitatorii vor avea parte şi de o supriză: o expoziţie abia vernisată intitulată „Marin Sorescu, pictorul”, organizată în colaborare cu Muzeul de Artă Craiova.
Totodată, vizitatorii vor putea asista la demonstraţii de desen, gravură, pictură şi sculptură, precum şi la o secvenţă teatrală cu un fragment din „Steaua fără nume”, de Mihail Sebastian, oferite de cursanţii Şcolii Populare de Artă Braşov, după care, sub „bagheta” artiştilor plastici bucureşteni Magda şi Bogdan Pelmuş, vor putea deveni ei înşişi „creatori de a