VALERIU MUNTEANU - str. Giuseppe Verdi nr. 6a, ap. 3, Timisoara
Din scrisoarea adresata de dvs. revistei am retinut faptul ca agentul patogen a fost probabil identificat in urma unei analize de laborator (urocultura), care in mod obisnuit se insoteste si cu o antibiograma prin care se determina gradul de sensibilitate al acestuia la diverse mijloace de tratament. In afara de tratamentul cu antibiotice, pe care dvs. nu il puteti suporta, exista sansa sa puteti beneficia si de un tratament chimioterapic, bineinteles daca aceasta posibilitate rezulta din antibiograma. Este vorba de tratamentul cu tabletele de acid nalidixic, care se comercializeaza sub aceasta denumire sau si sub alte denumiri comerciale in functie de fabrica de medicamente producatoare (ex. Negram, Nevigramon).
Daca mai aveti rezultatul analizei, insotita de antibiograma, va veti prezenta cu acesta la un medic specialist urolog, care in caz favorabil va va stabili doza zilnica si durata tratamentului, ce se va efectua sub un strict control medical pana cand la o viitoare urocultura veti obtine o urina sterila. Sper sa puteti beneficia cu succes de acest tratament chimioterapic, desi in ultimul timp s-au semnalat si unele tulpini de E. Coli foarte rezistente.
Ca tratamente ajutatoare va pot fi utile unele ceaiuri din plante medicinale, precum si asocierea acestora cu propolis.
Rezultate bune se pot obtine prin ceaiul de merisor (Vaccinium Vitis ideae) preparat prin infuzare. Acest ceai are o serie de principii active valoroase (arbutozida, metilarbutozida, Vitamina C, flavonoide, taninuri) care ii confera proprietati diuretice si dezinfectante. Din acest ceai nu se vor consuma mai mult de 1-2 cesti pe zi si cu precizarea ca nu se va administra in timpul sarcinii. Exista si alte ceaiuri, ca de exemplu cel de pir (Agropyron repens), muguri de plop (Gemma populi), muguri de pin (