La capătul unei intervenţii chirurgicale de o oră şi jumătate, stomacul femeii a fost redus cu 80%. Maria Hreniuc a făcut deja primii paşi şi a început să consume apă în cantităţi reduse. După ce se va externa, va urma un regim strict, dar este fericită că va scăpa de obezitatea care a adus-o în pragul depresiei.
Intervenţia chirurgicală a pacientei de 156 de kilograme din Sighetu Marmaţiei, internată în urmă cu câteva zile la Braşov, a avut loc miercuri în jurul prânzului şi totul a decurs foarte bine. „Nu am simţit nimica, m-au dus în sală, s-au ocupat medicii de mine, în special domnul doctor Bogdan Moldovan, căruia îi mulţumesc din suflet. Datorită lui sunt astăzi aşa bine şi sper să fiu şi mai bine. Sunt optimistă, cu ajutorul dânsului. S-a îndeplinit minunea şi îi mulţumesc din suflet şi îi doresc tot binele din lume”, a povestit Maria Hreniuc. „A mers totul foarte bine, operaţia a durat undeva în jur de o oră şi jumătate, nu am avut nici un fel de probleme speciale şi pacienta s-a trezit cu bine. Din seara operaţiei deja am ridicat-o din pat şi a făcut primii paşi. I s-a îndepărtat sonda din nas până în stomac, a început să se alimenteze deja, consumă apă în cantităţi reduse cu linguriţa”, a declarat doctorul Bogdan Moldovan, medic primar chirurgie.
Pacienta va fi externată cel mai probabil azi dimineaţă şi va ţine legătura cu medicii prin telefon. I va face însă înainte un instructaj despre ce va avea voie să consume în perioada următoare. „Dieta pacientului operat de obezitate are 3 mari etape. Prima etapă este cea de lichide limpezi, care începe din prima zi după operaţie şi durează circa 7-14 zile. Dânsa va consuma 14 zile numai lichide. Ce înseamnă asta, supă, apă plată, ceai, zeamă de compot neîndulcit”, a adăugat doctorul Bogdan Moldovan. Urmează o altă etapă, tot de două săptămâni, cea a pireurilor, în cantităţi reduse, de 60-80 mil