În Parcul Herăstrău va avea loc, în perioada 19-20 mai, Festivalul Turcesc, un eveniment organizat de Fundaţia Tuna şi susţinut de Primăria Capitalei.
Pe parcusul celor două zile, Festivalul Turcesc va avea loc între orele 10:00 şi 19:00 şi va aduce ȋn centrul atenṭiei renumita bucătărie turcească printr-o expoziṭie culinară care cuprinde peste 15 standuri cu bunătăṭi de toate felurile. Amatorii de mâncăruri din ţara Anatoliei vor putea gusta atât produse de patiserie tradiţională (gozleme – specialitate pe bază de spanac şi brânză feta, borek– aluat umplut cu carne tocată şi presărat cu seminţe de susan, pogace – specialităţi cu smântână şi brânză feta, etc.), cât şi renumitele dulciuri specifice Turciei, cum ar fi baclavale, sarailii sau chiar cozonac turcesc (cu rahat, alune şi coaja de portocală sau lămâie).
Dintre delicatesele cu arome orientale nu vor lipsi aperitive delicioase cum ar fi: kuru dolma (ardei şi vinete uscate şi umplute ulterior fie cu carne, orez şi legume, fie numai cu legume, seminţe de dovleac şi floarea soarelui şi nuci) sau kofte (chiftele din carne de vită sau din legume).
De asemenea, la standurile cu produse culinare se vor găsi şi sarmale cu carne şi orez, preparate în frunze de viţă de vie şi varză sau în frunze de sfeclă. Sarmalele, contrar tradiţiilor culinare româneşti, sunt specifice bucătăriei Imperiului Otoman, cuvântul „sarma” având, în turcă, înţelesul de „înfăşurat”.
Pasionaţii de paste vor avea şi ei ce gusta la Festivalul Turcesc şi anume găluştele mantî, care conţin carne tocată de vită sau miel şi care se servesc cu iaurt şi sos de ardei capia.
Printre standurile cu specialităţi culinare vor fi amenajate şi spaţii pentru demonstraţii de preparare a ceaiului şi cafelei turceşti.
Evenimentul va cuprinde, pe lângă preparate culinare tradiţionale, şi o serie de ateliere de cr