Procurorii au cerut Instanței să contopească pedepsele primite de Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru. Instanța a hotărât ca interlopul să rămână în arest.
UPDATE 13.00:
Instanța de judecată a decis ca interlopul Nuțu Cămătaru să rămână în arest, după ce procurorii au cerut contopirea pedepselor. Ion Balint rămâne în detenţie, după ce Tribunalul Bucureşti i-a respins, vineri, cererea de punere în libertate pe motiv că a executat în detenţie o perioadă mai mare de şase ani, pedeapsa primită la ultima condamnare, solicitare cu care procurorul a fost de acord. Nuțu Cămătaru ar putea fi eliberat, după ce procurorii au cerut contopirea pedepselor, iar judecătorii au luat în calcul această variantă, potrivit Realitatea TV. Interlopul s-a predat pe 14 mai, după ce fusese dat în urmărire generală. Scapă mai ieftin decât sentinţa? Avocatul lui Nuțu Cămătaru susținea chiar dinaintea încarcerării interlopului că acesta ar putea fi eliberat foarte repede. „Vom constesta numărul anilor de închisoare care i-a fost dedus prin hotărârea Curţii Supreme. Este un calcul matematic, Sile Cămătaru a fost în detenţie mai mult de nouă ani, în timp ce ICCJ i-a dedus, vineri, doar aproximativ şapte şi jumătate. Câtă vreme avem la dispoziţie calea internă de atac, nu putem vorbi despre o sesizare la CEDO. Care sesizare nu ar fi una nouă, ci o completare la cea care a fost făcută acum mai mulţi ani, prin 2005, dacă îmi amintesc bine, după ce dosarul a plecat la instanţă, şi care viza încălcarea unor proceduri în cursul urmăririi penale", susţine avocatul Daniel Caraman, cel care îi reprezintă pe fraţii Cămătaru.
Culmea: despăgubiri de la CEDO
Anul trecut, Nuţu Cămătaru a primit despăgubiri de 3.200 de euro de la statul român, după ce a apelat la CEDO, pentru durata prea mare a procesului. Nimeni nu a fost tras la răspundere, însă, pentru dispariţia acelui dosar din 1995 şi în