Un mic atelier de service s-a transformat, în mai puţin de o jumătate de an, într-o veritabilă fabrică pentru produse high tech.
Prin seriozitatea de care au dat dovadă, doi ingineri orădeni, Raul Junker şi Valentin Nicoară, au reuşit să devină parteneri ai uneia dintre cele mai cunoscute firme profilate pe sisteme de încălzire şi renumite pentru calitatea produselor sale, Viessmann. Acum, cei doi au terminat de implementat propria linie de asamblare, unde realizează componente high tech (senzori de flux) pentru centralele de gaz produse de compania germană.
De la radio , la centrale termice
Orădeanul Raul Junker lucrează de mai bine de 22 ani în Germania, iar de 6 ani a fondat o firmă profilată pe inginerie în tehnica măsurării debitului. Valentin Nicoară a fost, până în 2006, responsabil pentru echipamentul tehnic al Radio Sonvest, iar apoi a deschis un service în domeniul reţelisticii. Cei doi au devenit parteneri în urmă cu 4 ani, când au decis să dezvolte un proiect comun. Şansa lor a fost că, în urmă cu 2 ani, compania germană Viessmann a căutat colaboratori pentru realizarea unui sistem inovativ de reglaj pentru optimizarea energiei la centralele murale pe gaz.
"Căutam parteneri care să dezvolte acest produs inovativ la parametri tehnici de calitate şi preţ, conform cerinţelor Viessmann. Raul Junker şi Valentin Nicoară ne-au prezentat câteva variante şi am decis să lucrăm cu ei", povesteşte Magnus Manderbach, project manager în cadrul Viessmann. Seriozitatea de care au dat dovadă cei doi orădeni i-a convins pe reprezentanţii companiei să continue parteneriatul şi pentru producţia de masă a sistemului, sub brandul Viessmann. "Puteau să producă acest senzor de flux la oricare din fabricile pe care le deţin. Ne-au ales deoarece au încredere în noi", explică Raul Junker.
O premieră
Cei doi orădeni au reuşit să transforme o mic