Poate una dintre cele mai mari descoperiri in materie de nutritie din ultimii 25 de ani este aceea ca lucrurile pe care le mananci interfereaza cu ADN-ul tau.
Fiecare celula contine codul genetic propriu corpului tau, aceste proteine, hormoni, molecule si alte parti integrante ramanand relativ neschimbate de-a lungul vietii.
Totusi, anumite alimente actioneaza asupra ADN-ului, "spunandu-i" ce gene sa puna la treaba. Astfel, se poate intampla ca ceea ce mananci sa transmita organismului sa arda grasimi mai repede decat ar face-o in mod normal, conform Men's Health. Iata care sunt cateva dintre aceste produse-minune:
Ceaiul verde
Acesta actioneaza la nivelul celulelor care se ocupa cu procesarea zaharului de catre organism, facandu-le sa fie mai active, astfel incat corpul sa nu apuce sa produca grasime. Numeroase studii arata ca in doar 3 luni vei reusi sa dai jos centimetri buni de pe talie band in fiecare zi ceai verde.
Si cafeina contine antioxidanti similari cu ceaiul verde, atat timp cat cafeaua nu este "alterata" cu zahar, lapte si alti agenti de indulcire.
Uleiul de peste
Grasimile din uleiul de peste activeaza niste proteine din anumite celule, care interactioneaza cu genele si ajuta la o ardere mai rapida a grasimilor, imbunatatind sensibilitatea la insulina.
Cercetatorii de la Universitatea South Australia au aratat cum persoanele care au combinat 19 grame de grasimi EPA si DHA (continute de uleiul de peste) pe zi cu exercitii de aerobic, timp de 12 saptamani, au slabit cu 2 kilograme mai mult decat cele care faceau doar sport.
Fisticul
Fisticul ajuta in primul rand prin proprietatile sale antiinflamatoare, reducand acest proces la nivelul genei IFN cu un surprinzator procent de 78%.
Cercetatorii de la UCLA au aratat cum 45 de gram