"Precedentul Tariceanu" il poate ajuta pe Ponta. Victor Ponta nu accepta statutul de invitat la Consiliul European(CE) din 28 iunie. El cauta o alta solutie. "Cred ca trebuie sa stabilim pe plan intern cine participa si cu ce mandate", a spus joi seara Ponta. La CE pot fi prezenti atat seful de stat, cat si premierul, dar voteaza doar seful delegatiei, in cazul Romaniei, presedintele. Premierul a strecurat deja o amenintare: "Fiecare ministru pregateste documentele pe care Consiliul European le adopta. Daca domnul presedinte se duce si nu are sprijin pentru masurile propuse in Consiliu, lucrurile nu functioneaza", scrie EVZ.
Ce urmareste USL prin blocarea exploatarii gazelor de sist. Nimic din ceea ce face acum coalitia PSD-PNL pentru a prelua rapid si total puterea nu este nou. Acest tandem, sa nu uitam, a mai condus Romania si in anii 2007-2008, chiar daca, de forma, executivul era dominat de liberali. Succesul parteneriatului, care a avut ca fundament sustinerea in Parlament a unui guvern minoritar, s-a vazut inlcusiv in miliardele de euro primite in prag de alegeri de baronii locali PSD, scrie Romania Libera.
Batalia lui Ponta cu Realitatea. Sarabanda numirilor de la Educatie i-a stricat festivitatea de inscaunare la Guvern, victoria spectaculoasa obtinuta in Parlament in fata lui Mihai Razvan Ungureanu fiind inlocuita cu o lupta de gherila urbana prin meandrele concretului, cu mult copy-paste. Si astfel a devenit doar un fel de Che Guevara, secondat de Ion Iliescu. A fost foarte greu pentru Victor Ponta sa gestioneze o situatie care incepea prin declaratia ca vrea sa conduca cel mai cinstit guvern din ultimii 20 de ani si ajungea sa aiba parte numai de ministri acuzati de plagiat. La care trebuie sa renunte rand pe rand, scrie EVZ.
Valeriu Stoica: PSD a facut un serviciu PDL prin preluarea guvernarii. Democrat-liberalul Valeriu S