Cei aproape 800 de poliţişti, dintre care 696 de la ordine publică şi 82 de la rutieră, vor fi prezenţi în stradă, suplimentar faţă de dispozitivul curent, pentru a ordinea şi siguranţa publică în noaptea de sâmbătă spre duminică, când se aşteaptă un număr mare de vizitatori la muzee, expoziţii, spectacole de muzică, film şi alte evenimente speciale, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.
Noaptea Muzeelor are loc sâmbătă, în Capitală fiind implicate 27 de instituţii, dintre care unele, precum Muzeul Minovici de Artă Veche Apuseană, Biblioteca Naţională şi Şcoala Centrală, s-au alăturat în premieră evenimentului, potrivit noapteamuzeelor.ro.
Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes care se află deja la a opta ediţie şi este sărbătorit de aproximativ 3.000 de muzee din Europa, dintre care aproximativ o sută sunt din România. Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internaţional, coordonând desfăşurarea Nopţii Muzeelor în ţară.
În Bucureşti, vizitatorii pot alege să-şi petreacă noaptea de sâmbătă spre duminică parcurgând atât muzee care şi-au făcut o tradiţie din sărbătorirea acestui eveniment, cât şi muzee sau organizaţii culturale care s-au alăturat recent manifestării.
În 2010, intrau în circuitul Nopţii Muzeelor Arhivele Naţionale ale României, Fundaţia Löwendal şi Centrul Cultural Art Society, urmate, anul trecut, de Muzeul Bellu, Muzeul Naţional Tehnic "Prof. Ing. Dimitrie Leonida" şi Biblioteca Centrală Universitară "Carol I", pentru ca la acestă ediţie bucureştenii să poată vizita şi Muzeul de Artă Veche Apuseană "Ing. Dumitru Furnică-Minovici", Universitatea Spiru Haret, Şcoala Centrală şi Biblioteca Naţională a României (unde vor putea admira expoziţia World Press Photo România).
Muzeele care s-au alăturat evenimentului încă de la primele sale ediţi