# "Lumea vine, este direct interesata. Este unul dintre momentele cele mai placute, ca sa zic asa, pentru familiile bucurestene, spun familie, pentru ca in formatia asta i-am gasit in fiecare an, indiferent ca este ora tarzie din noapte ei sunt prezenti acolo cu copii. Pana la urma totul se traduce intr-un act de cultura, care fie el facut si odata pe an cu participarea tuturor muzeelor da alte dimensiuni.
Ati observat ce a ajuns cimitirul Bellu. Cimitirul Bellu si-a parcurs un timp al uitarii, ani si ani de zile, scos la lumina in sensul bun, valorificate monumentele arhitectonice si plastice din cimitir, il face sa se situeze langa Pare-Lachaise, langa ceea ce au si francezii. Mai mult decat atat Bogdan a reusit prezentand ceea ce este in cimitirul Bellu, dar reconditionat, sigur mai sunt multe de facut, si asezat la locul potrivit a reusit sa intre in asociatia cimitirelor reprezentative din Europa. Asa ca sa nu mire pe nimeni ca exista si un turism si un interes cultural pentru a-l vedea. Asta se intampla in tarile civilizate si nu am decat a spune ca nu suntem cu nimic mai prejos decat altii", ne-a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Cu ocazia celei de-a VIII-a editii a Noptii Muzeelor, la Cimitirul "Bellu", cunoscut si sub denumirea de "Gradina cu suflete a Baronului Bellu", au avut loc comemorarea centenarelor a doua dintre cele mai mari personalitati ale culturii romanesti: arhitectul Ion Mincu si dramaturgul Ion Luca Caragiale. In cadrul evenimentului au fost depuse coroane de flori, a fost sfintita troita arhitectului Ion Mincu, iar bucurestenii au vizitat doua expozitii si proiectii despre cei doi oameni de cultura amenajate in capela cimitirului. "Gradina cu suflete a Baronului Bellu" va fi deschisa publicului pana la miezul noptii. # "Lumea vine, este direct interesata. Este unul dintre momentele cele mai placute, ca s