Un om care a frustrat conducerea Directiei Generale a Securitatii pentru mai mult de un deceniu, colonelul Gheorghe Arsenescu, a pus temelia mai multor miscari de rezistenta, cea mai celebra dintre ele, Haiducii Muscelului, fiind si cea care devine o adevarata obsesie pentru comandantii serviciului de informatii.
Urmarit fara intrerupere, a reusit sa ramana in libertate ani buni, ajungand un simbol al luptei si al sperantei pentru oamenii din imprejurimile Muntilor Fagaras.
Pe data de 31 a lunii mai a anului 1907 este adus pe lume fiul capitanului Ion Arsenescu la Campulung. Un militar de cariera consacrat, isi incanta baiatul inca de la o varsta frageda cu povesti adunate de-a lungul vietii sale de ostas.
Odata cu inceperea Primului Razboi Mondial, capitanul este chemat sub arme, dar moare in luptele de la Marasesti, pe cand micul Gheorghe Arsenescu abia implinise zece ani.
In serviciul tarii
Urmand pasii lasati in urma de parintele sau, la randul sau imbraca si el uniforma militara. De-a lungul anilor petrecuti in scolile militare pentru ofiteri, Gheorghe Arsenescu obtine rezultate exceptionale si la terminare cere sa fie incadrat in Regimentul 30 Dorobanti din Campulung, pentru a fi mai aproape de locul in care a crescut.
Inceputul celui de-al Doilea Razboi Mondial il prinde in postul de sef al biroului de operatiuni al Diviziei 20 Vanatori de Munte, de sub comanda generalului Ion Dumitrache. In timpul luptelor din Crimeea este ranit, dar dupa ce se vindeca este retrimis pe front.
Dupa intoarcerea armelor la 23 august 1944 este pus la conducerea comisiei care se ocupa cu impunerea prevederilor stabilite prin armistitiu in judetul sau de bastina, Muscel, ca apoi sa fie scos din cadrele active ale armatei, avand la acel moment gradul de colonel.
Impotriva unui regim nelegiu