In pofida unor neinsemnate "talpi" sau, ma rog, obstructii care nu se vad din tribuna, triumviratul social-democrat functioneaza, macar deocamdata, pe un curs optim. De fapt, duetul PSD-PNL, deoarece conservatorii lui Voiculescu alcatuiesc un acaret numeral al vilei USL.
Asa cum se cuvine intr-un parteneriat, presedintele liberalilor a construit prompt o pavaza in cazul defectului cu repetitie de la Invatamant. Dupa cum este cunoscut, celor doua efemeride pretendente la catedra suprema a Educatiei li s-a dat retur in "out", iar partida continua sub interimat cu rezerva Liviu Pop, la origine ministru delegat pentru Dialog Social.
Crin Antonescu pune pe seama ghinionului dublul fiasco Dumitrescu-Mang. sa din recenta conferinta de presa sustinuta la Targu Mures, conform careia doar antinorocul i-a jucat feste premierului Ponta, este cel putin amuzanta, desi nu s-a dorit a fi.
Criteriul principal in alegerea unei persoane pentru o insemnata dregatorie este profilul sau moral. O scanare minutioasa si, daca e nevoie, reverificata constituie testul de prioritate zero. Abia apoi se acumuleaza in evaluare performantele profesionale, anii de pus umarul la propasirea sistemului, parerile specialistilor (obligatoriu neutri) etc.
Categoric firesc, intrucat cu ce ne nastem e zidul. Ulterior se lipesc afisele. Drept urmare, rusinoasele investiri pot fi evitate daca personajul vizat trece pe sub arcul-poligraf. Am spus "reverificat" la rubrica onoare, fiindca primul liberal a afirmat la intalnirea cu gazetarii:
"Il cunosc pe profesorul Mang, lider al filialei Bihor. A fost un om foarte rezonabil intotdeauna, un om civilizat, un om cu care s-a putut discuta. Nu avea cum sa stie Victor Ponta, sau oricare altcineva doriti dumneavoastra, ca in urma cu 10 ani a existat un articol intr-o revista la Craiova discutabil sau suspect d