Judecătorii Curții de Apel Alba Iulia continuă audierile inculpaților în dosarul traficului cu utilaje furate din țări ale Uniunii Europene. La ultimul termen, instanța a audiat cinci inculpați. Următorul termen a fost stabilit pe data de 6 iunie.
În acest dosar sunt judecate 32 de persoane, 12 dintre acestea fiind, iniţial, arestate preventiv şi, ulterior, eliberate condiţionat, la sfârşitul lunii martie, în urma deciziei Curţii de Apel de la Alba Iulia, rămasă definitivă după ce recursul înaintat de DIICOT a fost respins de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. Printre inculpaţi se numără şi doi hunedoreni. Cinci dintre inculpaţi, judecaţi într-un dosar distinct, disjuns din cel iniţial, care, de altfel, au şi recunoscut faptele reţinute în rechizitoriu, au fost deja condamnaţi de instanţă la pedepse cu închisoarea cuprinse între un an cu suspendare şi patru ani cu executare.
Procurorii au spus că cei 32 de inculpaţi au făcut parte dintr-un grup infracţional organizat, ce se ocupa cu furturi de utilaje agricole şi de construcţii din state ale UE, pe care, le vindeau, apoi, în România, la sume de bani sub valoarea lor reală. Anchetatorii spun că prejudiciul creat depăşeşte 4,5 milioane de euro, nu mai puţin de peste 50 de utilaje agricole şi de construcţii fiind furate din ţări precum Franţa, Olanda, Ungaria, Grecia şi Italia. Printre cei trimişi în judecată în acest caz se numără şi fostul şef al SRI Alba, Ioan Tarnu, şi un subcomisar de la „Crimă Organizată”, cei doi fiind acuzaţi că ar fi sprijinit gruparea infracţională. Procesul se judecă la Curtea de Apel de la Alba Iulia de aproape un an, mai exact din 16 iunie 2011.