Gătitul de cinci ori pe săptămână acasă îţi conferă 47% şanse de a trăi cu zece ani în plus faţă de cei care obişnuiesc să mănânce în oraş. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1800 de perosane şi rezultatele au arătat că 43% din ei nu au gătit niciodată, 17% găteau o dată sau de două ori pe săptămână, iar restul de cinci sau mai multe ori.
Studiul a fost reluat peste 10 ani, dar numai 1193 de voluntari au mai fost găsiţi în viaţă, majoritatea fiind din cei care se pricepeau la gătit. "Calea spre o dietă sănătoasă nu ţine doar de nutrienţi şi de compoziţia hranei, ci şi de provenienţa ei, de modul de preparare şi de modul în care este consumată", explică profesorul Mark Wahlqvist, autorul studiului.
Gătitul de cinci ori pe săptămână acasă îţi conferă 47% şanse de a trăi cu zece ani în plus faţă de cei care obişnuiesc să mănânce în oraş. Studiul a fost realizat pe un eşantion de 1800 de perosane şi rezultatele au arătat că 43% din ei nu au gătit niciodată, 17% găteau o dată sau de două ori pe săptămână, iar restul de cinci sau mai multe ori.
Studiul a fost reluat peste 10 ani, dar numai 1193 de voluntari au mai fost găsiţi în viaţă, majoritatea fiind din cei care se pricepeau la gătit. "Calea spre o dietă sănătoasă nu ţine doar de nutrienţi şi de compoziţia hranei, ci şi de provenienţa ei, de modul de preparare şi de modul în care este consumată", explică profesorul Mark Wahlqvist, autorul studiului.