Chiar dacă afară s-a încălzit, mâinile şi picioarele tale sunt tot timpul reci? Dacă te confrunţi cu dureri de cap, ameţeli, dacă observi că ţi se umflă şi că îţi amorţesc mâinile şi picioarele sau că ţi-au apărut varice sunt semne că ai o circulaţie periferică proastă. Chiar dacă afară s-a încălzit, mâinile şi picioarele tale sunt tot timpul reci? Dacă te confrunţi cu dureri de cap, ameţeli, dacă observi că ţi se umflă şi că îţi amorţesc mâinile şi picioarele sau că ţi-au apărut varice sunt semne că ai o circulaţie periferică proastă.
Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când prezinţi simptome de circulaţie periferică deficitară este să consulţi medicul pentru a exclude o eventuală boală de inimă sau o afecţiune inflamatorie a vaselor sanguine. De asemenea, poţi scăpa de neplăceri apelând la câteva soluţii la îndemână şi remedii naturiste.
Pentru a evita apariţia complicaţiilor circulaţiei periferice deficitare, este bine să te asiguri că îţi completezi aportul zilnic de magneziu. Acest mineral ajută la buna funcţionare a sistemului nervos, îmbunătăţeşte capacitatea mentală, previne apariţia aterosclerozei şi infarctului miocadic. Cele mai bune surse de magneziu sunt germenii de grâu, alunele, migdalele, soia, zarzavaturile, merele şi bananele. Însă îţi poţi asigura necesarul de magneziu şi cu ajutorul suplimentelor nutriţionale cu magneziu. Specialiştii spun că efectele magneziului cresc atunci când este administrat în combinaţie cu ginkgo biloba. Această plantă are efect vasodilatator, stimulând circulaţia sanguină.
Fumatul afectează elasticitatea vaselor sanguine şi buna circulaţie a sângelui. De aceea, este indicat să renunţi la acest viciu. De asemenea, se recomandă să faci mişcare zilnic, băile alternative ¬cald-rece şi masaj la nivelul muşchilor şi tendoanelor. Aceastea contribuie la combaterea circulaţiei periferice deficitare.
G