Statul român îşi bate joc de memoria unuia dintre cei mai mari români din toate timpurile: Henri Coandă. Totodată, statul român sabotează şansele României de a beneficia de pe urma uriaşei moşteniri ce i-a fost lăsată de Henri Coandă şi de familia sa.
România are mii de muzee, multe dedicate unor personalităţi a căror notorietate nu a trecut de graniţele localităţii în care au locuit. Dar nu avem un Muzeu Henri Coandă, cum nu avem nici un muzeu Constantin Brâncuşi. Cei doi au fost prieteni în timpul vieţii, iar statul român i-a tratat egal – cu aceeaşi desconsiderare.
Dacă în cazul marelui artist e necesară o implicare financiară consistentă a statului român, în cazul savantului e nevoie doar de bunăvoinţă şi de respectarea legii.
Jurnalul Naţional demarează o campanie de presă cu un scop precis: Casa lui Henri Coandă trebuie să redevină Muzeu Naţional Henri Coandă!
În zilele următoare, vom scoate la iveală abuzurile unor diriguitori ai statului, având ca obiect tezaurul Coandă.
Henri Coandă nu a fost „doar” un savant cu reputaţie internaţională, pionier al aviaţiei, inventator al motorului cu reacţie fizician şi descoperitor al efectului care îi poartă numele. Henri Coandă este autorul a circa 250 de invenţii deosebite, pe care le-a certificat prin 707 de brevete internaţionale! Familia Coandă a donat României toată această comoară – brevetele de invenţie ale lui Henri Coandă, cu drept de exploatare a beneficiilor ce decurg din aplicarea invenţiilor respective. Au fost donate şi machete, tablouri, medalii, diplome, fotografii, scrisori, schiţe, planuri, lucrări, cărţi şi alte obiecte care aparţinuseră inventatorului. În plus, Casa Coandă, un imobil impozant situat în centrul Capitalei, a fost donat de familia Coandă tot statului român, pentru a fi transformată în muzeu.
Ce a făcut statul român cu această avere este de-a dreptul şoc