Capul de afiş al acestei ediţii a evenimentului „Noaptea Muzeelor” a fost Muzeul Antipa, unde s-au format cozi de peste o sută de metri.
Bucureştenii şi nu numai ei au profitat de faptul că ploaia a luat o pauza pentru o noapte şi s-au bucurat aşa cum se cuvine de „Noaptea Muzeelor” 2012, când au avut ocazia de a vizita peste 100 de muzee gratuit. În Bucureşti, câteva mii de persoane au format o coadă imensă din faţa Muzeului Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa înspre şoseaua Kiseleff şi până în strada Monetăriei, sperând să reuşească să vadă gratuit exponatele instituţiei care, în septembrie 2011, s-a redeschis pentru public după celebra reabilitare.
Conform Mediafax, Muzeul Antipa s-a pregătit în mod intens pentru Noaptea Muzeelor, programul acestuia debutând chiar de vineri, la ora 21.30, când 20 de copii s-au mutat pentru o noapte în instituţia care găzduieşte faimosul schelet de Deinotherium gigantissimum, lângă care micuţii au spus poveşti, s-au jucat şi au dormit. Iar capul uriaş de Deinotherium a fost creat special pentru evenimentul de sâmbătă, fiind montat destul de târziu, în jurul orei 21.00.
Spre deosebire de Muzeul Antipa, la Muzeul Ţăranului Român – unde a fost prezentată expoziţia “Dobrogea între pământ şi mare, amprenta timpului şi a omului”, organizată sub egida Ambasadei Franţei – oamenii au putut intra mai uşor, fără a sta la coadă. Alte puncte de atracţie pe harta muzeelor bucureştene sâmbătă noaptea au fost Muzeul Naţional de Artă al României (MNAR), dar şi Muzeul George Enescu, unde de asemenea s-au format cozi de câteva sute de persoane, care aşteaptau să ia parte la activităţile pregătite de cele două instituţii.
Un alt punct de mare interes este un obiectiv care s-a alăturat în premieră în acest an Nopţii Muzeelor şi anume Foişorul de Foc, în care se află Muzeul Pompierilor. La intrarea în Foişorul de Foc, do