De 10 ani, parohia Kungsbacka-Hanhals din Suedia sponsorizează un centru modern bisericesc din Constanţa, dedicat tinerilor cu dizabilităţi.
Asociația „Așezămintele Sfântului Mucenic Mina” a fost înființată în 1993
Biserica are şi o mare responsabilitate socială, mai ales faţă de cei care s-au născut cu dizabilităţi. Paşi mici, dar fermi, încep să se facă şi în România prin cointeresarea tuturor instituţiilor, inclusiv Biserica. Asociaţia "Aşezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina a fost înfiinţată în anul 1993 şi funcţionează cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Tomisului.
La începuturi, misiunea Asociaţiei era aceea de a construi un lăcaş de cult în stil maramureşan, proiect finalizat în anul 1997, alături de un complex social pentru persoane cu nevoi speciale denumit sugestiv Centrul de zi "Arca". Centrul este parte integrantă a "Aşezămintelor Sfântului Mare Mucenic Mina", iar funcţionalitatea lui se datorează şi colaborării cu parohia Kungsbacka-Hanhals din Suedia, parteneri care au susţinut lucrarea atât din punct de vedere al expertizei, precum şi din punct de vedere financiar. În acest centru, tineri cu diverse dizabilităţi învaţă să se bucure şi să se facă utili lor înşişi în cadrul multiplelor activităţi desfăşurate în compania specialiştilor şi voluntarilor. Un exerciţiu de dăruire, un gest care subliniază funcţia taumaturgică a Bisericii.
A doua familie şi două mese pe zi
Din dorinţa de a-i ajuta pe cei aflaţi în suferinţă, Biserica Sfântul Mare Mucenic Mina, prin părintele paroh Picu Nicolae cu grupul de ajutor diaconal a Bisericilor Kungsbacka şi Hanhals din Suedia, oferă prin Centrul de zi "ARCA" o a doua familie, o masă caldă şi primitoare tinerilor cu dizabilităţi. Obiectivul principal al activităţilor de susţinere are în vedere reducerea dependenţei de familie prin formarea şi