În urma unei plângeră făcute la Poliţia Rutieră, de către un şofer bucureştean care susţinea că a fost lovit în trafic într-un mod dubios, agenţii au descoperit o adevărată mafie în spatele acestei strategii de a face bani. Cinci persoane au fost reţinute.
"Şantajiştii se foloseau de maşini BMW şi Audi, înmatriculate în Spania, modele mai vechi, ca prejudiciul în cazul lor să nu fie mare. Până în prezent s-a putut demonstra că au provocat 26 de accidente în mod intenţionat. Din clan făceau parte şapte membri, doi dintre ei arestaţi în luna februarie", a declarat Andrei Codău, purtător de cuvânt al Poliţiei Rutiere, pentru bucuresti.adevarul.ro.
Extinderea cercetărilor desfăşurate de Brigada Rutieră Bucureşti în cazul prezentat în luna februarie., când două persoane au fost arestate preventiv pentru producerea unor tamponări intenţionate, a condus la identificarea tuturor membrilor grupării infracţionale. Respectiv patru persoane, acuzate că au provocat 27 de accidente în mod intenţionat.
Strategia acestora a fost descoperită în luna februarie, când un tânăr de 22 de ani a reclamat faptul că a fost tamponat intenţionat într-o intersecţie din Capitală, după care i s-a cerut suma de 300 de lei şi şantajat cu o reclamaţie la Poliţie.
Analizând aceste aspecte şi având în vedere faptul că la sediile Birourilor Accidente Uşoare se înregistraseră, la vremea respectivă, mai multe declaraţii prin care diverşi conducători auto reclamau acelaşi mod de operare, la nivelul Brigăzii Rutiere Bucureşti a fost constituită, începând din luna februarie, o echipă formată din cadre ale Serviciului Accidente Rutiere aflate sub directa îndrumare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care a realizat un flagrant.
Despăgubiri în lire sterline
Au fost identificate două persoane, în urma cercetărilor stabilindu-se că, împr