Trei sferturi din mâncărurile pe care bolnavii din Marea Britanie le primesc în spital au mai multe grăsimi saturate decât un Big Mac, după cum reiese dintr-un studiu efectuat de o organizaţie nonguvernamentală.
Bolnavilor din spitalele britanice le-ar fi mai bine dacă ar mânca la fast-food, decât să consume preparatele pe care le primesc când sunt internaţi, semnalează reprezentanţii organizaţiei nonguvernamentale Sustain. Ei au analizat cantitatea de grăsimi şi de sare din mâncarea de spital şi au ajuns la concluzia că ea este mai periculoasă pentru sănătate decât preparatele fast-food.
Astfel, nu mai puţin de 75% din mâncarea de spital conţine mai multe grăsimi saturate decât un Big Mac, iar 60% din ea are mai multă sare decât preparatele pe care le comercializează lanţul de fast-food.
Autorii studiului au descoperit că un preparat cu sos curry servit bolnavilor englezi conţinea de şase ori mai multă grăsime decât un burger Zinger cu cartofi prăjiţi de la KFC, iar o porţie de paste analizată avea o cantitate de grăsimi saturate de peste trei ori mai mare decât cea recomandată şi o cantitate de sare de două ori mai mare decât cea maximă admisă de medici.
„Este uimitor când te gândeşti că pacienţilor le-ar fi mai bine dacă ar mânca de la McDonald's. În lipsa unor standarde, multe mâncăruri vor rămâne nesănătoase şi fără gust", a declarat pentru dailymail.co.uk Alex Jackson, reprezentant al organizaţiei nonguvernamentale. În cadrul acestui studiu au fost analizate 25 de preparate servite bolnavilor de principalul furnizor de mâncare al National Health Service, sistemul medical de stat al Marii Britanii.
Citeşte şi:
De ce ar trebui să găteşti mai des
Cremele de plajă pot cauza probleme ginecologice