Acum 98 de ani, la 20 mai 1914, se năştea Corneliu Coposu, unul dintre marii oameni politici post-revoluţionari ai României şi fost preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc. „Seniorul”, aşa cum era supranumit, a avut un destin halucinant prin puterea de a rezista temniţelor comuniste, dar şi pentru forţa de a-ţi păstra nealterate credinţa în oameni şi în democraţie. La moartea lui, la 11 noiembrie 1995, peste o sută de mii de oameni au ţinut să-l conducă pe ultimul drum pe liderul opoziţiei româneşti într-o epocă dominată de puterea „emanată” din Revoluţie a Frontului Salvării Naţionale (F.S.N.) şi a partidelor născute din acesta. Acum 98 de ani, la 20 mai 1914, se năştea Corneliu Coposu, unul dintre marii oameni politici post-revoluţionari ai României şi fost preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc. „Seniorul”, aşa cum era supranumit, a avut un destin halucinant prin puterea de a rezista temniţelor comuniste, dar şi pentru forţa de a-ţi păstra nealterate credinţa în oameni şi în democraţie. La moartea lui, la 11 noiembrie 1995, peste o sută de mii de oameni au ţinut să-l conducă pe ultimul drum pe liderul opoziţiei româneşti într-o epocă dominată de puterea „emanată” din Revoluţie a Frontului Salvării Naţionale (F.S.N.) şi a partidelor născute din acesta.
Corneliu Coposu s-a născut în localitatea Bobota, Sălaj, la 20 mai 1914, fiu al protopopului greco-catolic Valentin Coposu, doctor în teologie, prieten şi collaborator al marelui om politic ţărănist Iuliu Maniu. Tatăl, militant active pentru revenirea Transilvaniei la patria-mamă şi votant, ca delegat la Marea Adunare de la Alba-Iulia de la 1 decembrie 1918, al Unirii cu România, a fost închis de autorităţile austro-ungare, fiind acuzat de înaltă trădare.
Corneliu Coposu a urmat cursurile Colegiului Sf. Vasile din Blaj, după care, la numai 16 ani, a intrat la Facultatea de Drept şi Ştiinţe de Stat di