Bucureştenii iubitori de o plimbare în mijlocul naturii sunt aşteptaţi în cel mai modern parc din Capitală - Parcul Operei. Redeschis în această primăvară, spaţiul verde de lângă Facultatea de Drept se distinge prin elemente peisagistice inedite care-i conferă un caracter de unicitate.
Aleile Parcului Operei au fost refăcute, vegetaţia a fost salvată şi reamenajată peisagistic, au fost amplasate bănci, însă ceea ce îi conferă autenticitate este povestea râului Dâmboviţa. Parcul Operei are o poveste cu atât mai interesantă cu cât, prin mijlocul lui, trecea cu mulţi ani în urmă cursul râului Dâmboviţa.
Ţinând cont de acest aspect, specialiştii Primăriei Sectorului 1 au găsit o soluţie unicat în România: vechiul curs al râului a fost marcat printr-un culoar pietonal, mărginit de o boltă de aluni, de-a lungul acestui traseu fiind montat mobilier urban unicat în ţară. De asemenea, culoarul a fost marcat de un panou pe care scrie legenda populară a Dâmboviţei. Proiectul se numeşte "Memorialul Dâmboviţa".
„Avem nevoie de aer, avem nevoie de verde! De aceea, spaţiile verzi au fost şi vor fi în continuare o prioritate pentru administraţia pe care o conduc. Rezultatele acestui program de înverzire a Sectorului 1 se văd deja: în această zonă administrativă există în prezent o medie considerabil mai mare de spaţiu verde pe cap de locuitor decât în toate celelalte sectoare ale Capitalei”, afirmă Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.
Tot în parcul de 3,5 hectare, a mai fost amenajată o fântână arteziană, în apropierea aleii pietonale. În jurul acesteia,putem găsi puținii copaci seculari care au supraviețuit în București din perioada de înflorire a Micului Paris. În curând, în Parcul Operei vor fi montate mai multe panouri de informare istorică și culturală, dar și mai multe sculpturi.
Primăria Sectorului 1 a mai ampl