Nouă dintre cei 15 candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de primar al Timişoarei şi-au prezentat ideile şi proiectele cu care intenţionează să câştige voturile oamenilor de afaceri din Timişoara, în cadrul unei dezbateri organizate de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş şi Patronatul Regional Banat. Una dintre problemele de care se loveşte mediul de afaceri local îl reprezintă perioada mare de timp necesară acum pentru eliberarea unei autorizaţii de constrcţie. Testul-provocare a vizat măsurile pe care aceştia le vor lua pentru a reduce aceşti timpi.
Faţă în faţă cu reprezentanţii mediului de afaceri
Pentru că, în calitate de facilitator al dezvoltării oraşului, primarul este un pion deosebit de important pentru mediul de afaceri, reprezentanţii mediului de afaceri şi-au exprimat dorinţa de a cunoaşte candidaţii la funcţia de primar al oraşului şi de a primi răspuns la probleme care îi preocupă. În acest context, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş şi Patronatul Regional Banat au organizat o dezbatere, moderată de Menuţa Iovescu, directorul C.C.I.A.T., sub genericul „Mediul de afaceri şi primarul Timişoarei – împreună pentru progresul sustenabil”.
Nouă dintre cei 15 candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de primar al Timişoarei şi-au prezentat în faţa reprezentanţilor oamenilor de afaceri din judeţ ideile şi proiectele cu care intenţionează să sprijine mediul economic, după ce vor ajunge la Primăria Timişoara : Florin C. Butuza – Alianţa Uniţi pentru Timişoara, Floarea Dragomir – Partidul Poporului, Ioan Coriolan Gârboni – independent, Gheorghe Nodiţi – Partidul Democrat-Liberal, Adrian Orza – Uniunea pentru Timiş, Ion Răducanu – Uniunea Naţională pentru Progresul României, Nicolae Robu – Uniunea Social Liberală, Grigore M. Trif - Partidul România Mare, şi Rodica Vlad – Partidul Ecologist Ro