TIMISOARA. Trei zile speciale pentru iubitorii de rafinament si eleganta. Pe acorduri de muzica live, timisorenii sunt invitati la Sarbatoarea Bunului gust, unde se vor putea delecta cu degustari de vinuri nobile, sampanie si coniacuri fine sau de delicatese culinare.
Savoart imbina ideea de expozitie, degustari de bauturi fine si delicatese cu manifestari cultuale si artistice. Pe o scena special amenajata in clubul No Name vor urca artisti romanesti de renume, printre care formatia Taxi, Horatiu Malaele, Mihai Margineanu, Ducu Bertzi, Grigore Lese, Maria Raducanu, Mircea Vintila si Calin Barcean. Atmosfera va fi intretinuta si de trupele Electric Fence si Trei Parale, dar si de solisti ai Operei Nationale Romane, Ovidiu Mihailescu, Adi Bezna, Catalin Ungureanu si poetul Andrei Maftei.
“Aceasta editie a Savoart vine cu lectii de la cunoscatori – scoala de vinuri, ateliere de gastro-fotografie, concursuri foto cu premii, prezentare de film urmata de discutii – toate pentru o scoala superioara a vietii. Ne vom imprieteni cu cele mai bune vinuri autohtone, ne vom lega sufletele prin acorduri muzicale, ne vom inalta gandurile prin lectura – totul intr-un cadru viu si plin de relaxare”, transmit organizatorii.
Pe toata durata sarbatorii va avea loc si un atelier de foto shooting, Photo Gourmet, cu Razvan Voiculescu. Maestrul culinar este Daniela Graura. Publicul va fi initiat in tainele vinului de catre somelieri care vor organiza degustari colective si Scoala Vinului. In acelasi timp, participantii vor putea degusta si cumpara din produsele expuse.
Anul acesta, Savoart se desfasoara in perioada 15 – 17 iunie, la No Name, atat in interior, cat si in exterior. Intrarea costa 35 de lei pe zi pentru adulti si 25 de lei pe zi pentru elevi si studenti. Un abonament pe 2 zile este de 60 de lei pentru adulti si 40 de lei pentru elevi si studenti,