Zeci de bucureşteni au venit la sfârşitul săptămânii în Parcul Tineretului pentru a participa la prima etapă a concursului naţional de grătar, în ciuda vremii de afară.
Parcul Tineretului a găzduit la sfârşitul săptămânii prima etapă a Campionatului Naţional de Grătar. Deşi afară a plouat serios, zeci de bucureşteni au venit în parc pentru a participa la eveniment.
Pentru concurenţi, organizatorii au amplasat în parc mai multe corturi atât pentru cei care au luat parte la competiţie, cât şi pentru cei veniţi doar să asiste. “Ploaia nu m-a descurajat deloc şi afară e destul de cald. Am venit pentru ambianţă şi după o iarnă grea se simţea nevoia unei ieşiri în aer liber la grătar”, ne-a declarat ieri Valeriu Mocanu, unul dintre concurenţi.
În vârstă de 52 de ani, bărbatul care obişnuieşte să iasă la grătar cu prietenii, dar nu a mai participat la un astfel de concurs, a ajuns în semifinala competiţiei făcând echipă cu o vecină. Vremea ploioasă l-a inspirat totuşi pe Mocanu în alegerea denumirii platoului cu ciolan afumat pe care l- a pregătit şi căruia i-a spus “Natură furtunoasă”.
Concursul, care a avut la intarea în parc dinspre Liceul “Gheorghe Şincai”, a început sâmbătă cu etapa de calificări şi a continuat duminică, cu semifinalele şi finala. Participanţii au fost nevoiţi să gătească într-o jumătate de oră la alegere dintr-o listă de reţete care a fost pusă la dispoziţie de organizatori şi care conţinea, printre altele, aripioare cu pui şi chilli dulce, ciolan de porc afumat şi marinat cu miere şi muştar, ceafă de porc cu chilli iute şi usturoi, muşchiuleţ de porc cu tarhon, ficat de viţel marinat cu ghimbir şi frigărui de rinichi de porc cu maghiran şi oregano.
Toate combinate cu bere. Preparatele concurenţilor au fost punctate atât pentru gust, cât şi pentru prezentare. Juriul a fost format maestrul berar, Dor