Acum patru ani, primarul George Scripcaru le promitea braşovenilor că vor avea un al doilea stadion ca dotări din ţară, după National Arena, în locul fostului Municipal.
Proiectul noului stadion municipal a fost anunţat cu surle şi trâmbiţe de autorităţi încă din martie 2008, dar singurul lucru concret a fost demolarea vechii arene. Autorităţile şi constructorul promiseseră, iniţial, că viitorul stadionul, ce va lua locul Municipalului, va fi gata în toamna lui 2010, însă, în 2009 demolarea vechii baze s-a încheiat, iar de atucni terenul a rămas pârloagă.
Începerea construcţiei stadionului de lux al Braşovului a fost inaugurată simbolic în martie 2008, ocazie cu care utilajele au început să dărâme vechile tribune. Autorităţile au anunţat la acel moment faptul că finanţarea proiectului va fi asigurată în proporţii egale de municipalitate şi de firmele omului de afaceri Ioan Nicolae, însă, acesta s-a răzgândit cu timpul şi nu a mai dat niciun ban, astfel că proiectul s-a blocat.
Ambiţii mari, sume şi mai mari
Datele proiectate au confirmat că ambiţiile autorităţilor erau mari. Stadionul urma să aibă 25.000 de locuri acoperite, nocturnă, încălzire a gazonului, cabinete medicale, magazine şi parcare cu 4.000 de locuri. Şi suma investită era la fel de mare ca şi ambiţiile, 30 de milioane de euro. Complexul era proiectat şi cu o sală de sport cu o capacitate de 5.000 – 6.000 de locuri, iar sediul FC Braşov ar fi urmat să fie mutat tot în incinta complexului.
„Va fi al doilea stadion ca dotări din ţară, după Lia Manoliu din Bucureşti. La Braşov va putea juca şi echipa naţională. Braşovul merită un asemenea stadion, şi cred că nu putem rămâne aşa. Avem o echipă competitivă şi trebuie să ne ridicăm la standardele moderne şi ca dotări“, a spus primarul George Scripcaru cu ocazia deschiderii şantierului. La finele anului trecut, primarul a afrmat c