După succesele din 2008 şi 2010, clujenii au câştigat din nou titlul de campioană, ducând mai departe dominaţia provinciei în faţa Bucureştiului.
CFR Cluj este echipa care a declanşat ofensiva provinciei în faţa Capitalei, în 2008, şi tot ea o duce mai departe. Clujenii sunt din nou campioni, tranşând problema supremaţiei în Liga I chiar cu o etapă înainte de final, mai precis vineri seară, după ce au învins cu 3-2 în rejucarea partidei cu „U" Cluj.
Povestea CFR-ului începe undeva departe, acum mai bine de 100 de ani. Echipa s-a înfiinţat în 1907 sub numele de Kolozsvari Vasutas Sport Club, echipa feroviarilor din Cluj fiind a zecea întemeiată pe teritoriul actual al României.
Începutul a fost greu ţinând cont că primul rezultat, 0-23 cu KKAC a rămas cel mai slab din istoria clubului. Întrucât Clujul aparţinea atunci Imperiului Austro-Ungar, CFR juca în compania formaţiilor maghiare, în campionatul României debutând abia în sezonul 1921-1922.
În anii care au urmat, clujenii s-au remarcat printr-o serie de întâmplări cel puţin bizare. Spre exemplu, la meciurile echipei se consemnau manifestări violente printre spectator, apoi, la un meci cu Victoria Cluj, toţi fotbaliştii au intrat pe gazon beţi, la o altă partidă fanii au dărâmat un colţ de tribună, iar în 1923 zece titulari au demisionat de la echipă plecând la alte formaţii.
În general, CFR Cluj a navigat între liga a doua şi a treia din România, unde a fost antrenată chiar şi de nume sonore, precum Dobai ori Ştefan Covaci. Exceptând perioada actuală, clujenii au stat în Liga I între 1969 şi 1976, cea mai bună performanţă fiind un loc 5. Creatorul acelei echipe şi tehnicianul ei a fost doctorul Constantin Rădulescu, motiv pentru care stadionul din Gruia a primit numele lui.
Paszkany a schimbat istoria echipei
După retrogradarea de atunci, CFR