Aproximativ 20 de trabantiști au participat, sâmbătă, la întâlnirea tradițională a posesorilor de astfel de vehicule, întâlnire care a avut loc în parcul Sub Arini din Sibiu.
De departe, vedeta expoziției a fost Trabantul decapotabil, care a venit la Sibiu de la Brașov. Proprietarul lui, Ladislau Safian (46 de ani) este mecanic auto iar Trabantul este al patrulea pe care familia l-a avut de-a lungul anilor.
Mașina este fabricată în 1982, și a luat-o la schimb cu un aparat de sudură. ”E modificat de mine, l-am făcut decapotabil cu toate îmbunătățirile, tot tot complet. În două zile l-am tăiat, l-am sudat, după care a durat mai mult omologatul”, povestește bărbatul, care a investit în mașină aproximativ 2.000 de euro.
Trabantul prinde chiar și 120 la oră, i-a purtat prin Germania, Ungaria, iar proprietarul spune că nu s-ar despărți de el pentru nimic în lume, chiar dacă i s-au oferit și 12.000 de euro pentru mașinuța portocalie.
Trabantul care a tractat un Renault Laguna
Mihai Gușterițan (34 de ani), de profesie inginer constructor și principalul organizator al întâlnirii de la Sibiu, a crescut cu Trabanturi, tatăl său având de-a lungul vieții nu mai puțin de 13.
El este la al cincilea Trabant, actuala mașină fiind cumpărată în urmă cu 5 ani, cu 11 milioane de lei vechi. Pe parcurs, a investit în ea cam 2.000 de euro pentru vopsea, cutie de vitezer, tapițerii, praguri, ”toate mofturile”.
CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO
Cu Trabantul a mers în luna de miere, în Ungaria, a urcat un deal cu spatele, însă cea mai frumoasă amintire este alta.
”Am tractat un Renault Laguna 2 cu 4 persoane înăuntru, între Lugoj și Timișoara, mașină de 2 tone jumate, cu 70 de kilometri la oră și cred că am fost cel mai fotografiat în viața mea.
Am urcat cu spatele deal, în luna de miere cu