Trei echipe din Ungaria şi 18 din ţară şi-au demonstrat măiestria, duminică, la un concurs de pregătit gulaş, organizat de Primăria Bistriţa cu ocazia Maialului comunităţii maghiare din judeţ, fiecare echipă pregătind câte 30 de porţii de mâncare care au fost împărţite apoi gratuit.
Întrecerea a început duminică, în jurul orei 9.00, în Pădurea Schulerwald, în competiţie înscriindu-se în total 21 de echipaje, trei din Ungaria şi 18 din ţară.
„Municipalitatea a amenajat spaţiile de lucru şi a pus la dispoziţia concurenţilor, gratuit, lemnele de foc şi două ingrediente de bază: carnea şi cartofii. Cei care s-au înscris în competiţie au venit cu ceaune cu o capacitate de minimum 20 de litri şi şi-au adus restul ingredientelor necesare. Toţi au venit pregătiţi ca la final să distribuie gratuit celor prezenţi minim 30 de porţii din gulaşul preparat", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Bistriţa, Mihai Ruşti, citat de Mediafax.
În concurs au intrat bucătari de la restaurante, pizzerii, pensiuni, angajaţi ai unor firme din zona industrială, elevi de la licee din Bistriţa, persoane fizice, dar şi o echipă formată din reprezentanţi ai UDMR Bistriţa-Năsăud, bucătarul şef al acesteia fiind Decsei Attila, preşedintele organizaţiei, partener al municipalităţii în organizarea competiţiei.
„Cele trei echipe din Ungaria au venit de sâmbătă cu formaţii artistice, au evoluat în centru, dar au participat şi la concursul de gătit. O echipă a făcut o tocăniţă de căprioară, alta un gulaş cu ingredientele primite, iar a treia gulaş de fasole care este unul tradiţional. Gulaşul se face dintr-un singur fel de carne, ori vită, ori oaie. Dacă se amestecă, deja iese tocăniţă", a declarat Decsei Attila.
Liderul UDMR Bistriţa-Năsăud a mărturisit şi ce contează cel mai mult pentru ca gulaşul să fie bun. „Cel mai important este ca să fie