Au tăiat repede animalul bolnav şi au mâncat pe săturate. După aceea au aflat că s-ar putea să moară toţi în chinuri. Adolescentii britanici nu ştiu de unde provin alimentele pe care le consumă
Sursa: 7EST
Întâmplările din seara aceea, din Dagâţa (Iaşi), sunt demne de o comedie bufă. Pe 12 mai, vaca sparge un geam în grajd şi alertează toată familia Chiriac.
Izbeşte cu picioarele pereţii de chirpici ai poiatei şi stăpâna casei cheamă urgent veterinarul. Robert Ciubotaru o leagă, prelevează probe şi le spune să nu se atingă de ea, că e suspectă de turbare.
Dar femeia, cum e la ţară, se gândeşte la banii pierduţi şi hotărăşte s-o taie până nu moare.
Îşi cheamă vecinii, adună claca şi îi face felul. Îi ia plămânul chiar în seara aceea, îl pune la fiert în oală, trânteşte un drob şi-l înghite cu toată familia până să se culce. Şi de aici începe nebunia.
S-au ghiftuit cu carne
Sâmbătă seara, Elena Chiriac vânduse aproape toată carnea, vreo 200 de kile. A dat sfoară în sat şi oamenii s-au adunat la chilipir, c-o dădea cu 10 lei kilogramul. O parte au mai cumpărat şi duminică, a luat şi poliţistul satului, şi primarul fusese chemat, dar n-a mai apucat, că se terminase.
Până duminică noapte, toţi se apucaseră să facă mâncărică şi s-o savureze la cină. Luni dimineaţă, se scoală tot satul să plece la muncă. Vine rezultatul de la DSV şi stupoare: vaca era turbată! Veterinarul dă alarma în toată Dagâţa.
Oamenii se iau cu mâinile de cap. Se face comisie, toţi sunt obligaţi să aducă ce-a mai rămas din carnea cumpărată, se sapă o groapă adâncă de-un metru jumate, au aruncat în ea resturile din vacă, au turnat doi litri de motorină şi i-au dat foc.
"Patru kilograme am luat şi-am făcut-o toată duminică. Luni m-am dus la vie şi, când m-am întors, un domn doctor m-a trecut pe tabel ca să fac vaccin", povesteşte Ştefan Ioraşcu.