Un meniu la care muncesti putin mai mult, dar finalul incanta ochiul, iar de gust nu mai vorbesc. Astfel si simti ca-i o zi mai speciala. Pulpe de pui umplute cu urda si leurda
Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.com
Ingrediente pentru 2 persoane:
- 2 pulpe de pui intregi
- condimente pentru pui
- 2 lingurite de mustar
- 4-5 felii de slanina afumata de casa
- 100-150 ml vin alb
- sare, piper
Umplutura:
- 200 g de urda
- 1 lingura de margarina
- 5 frunze de leurda tocata
- sare
- piper alb
Garnitura:
- morcovi, sotati
- chiftelute din cartofi
Sos de morcovi:
- 1 morcov
- 200 ml suc de morcovi
- 1 lingura pasta de rosii
- 1 lingurita amidon
- 100 ml vin rosu
- sare
Mod de preparare:
Pulpele de pui se spala, se sterg prin tamponare cu hartie de gucatarie, apoi se flambeaza deasupra flacarii de la aragaz.
Astfel se scapa de puful ramas si capeta si un gust de pui de casa.
Se sectioneaza pe spate cu un cutit fin si se scoate osul din pulpa superioara si daca reusiti, si jumatate din cea inferioara.
Carnea nu se bate chiar daca sunteti tentati sa o faceti, doar se unge cu mustar si se condimenteaza.
Cat pregatim umplutura se lasa la frigider.
Tocam leurda fin.
Urda o frecam cu o lingura de margarina, condimentam dupa gust cu sare si piper alb, avand grija ca urda pe langa gustul usturoiat are si un iz de sarat.
Se scot pulpele din frigider si le umplem cu amestecul de urda si leurda.
Inchidem pulpele si le prindem in 2-3 scobitori pe fiecare.
Le infasuram cu 2-3 fasii de slanina afumata de casa. Ideea slaninei este ca sa intre aroma de afumatura in carnea de pui.
Un vas de yena se unge cu margarina si se aseaza pulpele, potrivit culoriledinfarfurie.blogspot.com.
Deasupra le mai