Într-una dintre clădirile care au compus fostul spital clinic Caritas a fost deschis Căminul pentru persoane vârstnice al Municipiului Bucureşti "Nicolae Cajal".
Căminul, care este situat în strada Maximilian Popper nr. 17 A din sectorul 3, oferă servicii de asistenţă socială, consiliere psihologică, ergoterapie şi petrecere a timpului liber, asistenţă medicală curentă, găzduire, hrănire, îngrijire şi igienă personală, siguranţă şi accesibilitate în comunitate pentru 80 de persoane vârstnice, fără handicap.
Noul centru va purta numele Nicolae Cajal, în amintirea celui care a fost marele medic şi profesor român.
Potrivit municipalităţii, în Bucureşti sunt aproximativ 4.000 de cereri pentru un loc într-un cămin de bătrâni.
La parter va funcţiona o creşă
La parterul clădirii Căminului de bătrâni Nicolae Cajal a fost deschis şi centrul de îngrijire şi educaţie timpurie „La bunici”, cel de-al cincilea centru AnTanTe lansat în cadrul proiectului „Mai multe centre de îngrijire pentru copilul tău, mai multe oportunităţi de angajare pentru tine”. Proiectul este cofinanţat din fonduri europene, în cadrul Fondului Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Proiectul este implementat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Bernard Brunhes International.
Centrul de îngrijire şi educaţie timpurie are o capacitate de 20 de locuri, 15 fiind cu program prelungit până la ora 18.00 şi cinci locuri cu program redus, până la ora 12.00. „Părinţii care îşi pot înscrie copiii în centrele deschise de către Primăria Municipiului Bucuresti sub sigla AnTanTe trebuie să fie părinţi care se află în timpul perioadei legale de creştere a copilului, fi