Cercetari minutioase facute in SUA au demonstrat ca spiritul optimist sau cel pesimist al indivizilor nu vine din educatie, ci este mai mult programat genetic.
Se spera ca, pornind de la aceasta observatie, sa se ajunga la prevenirea si diagnosticarea precoce a multor tulburari psihologice, pentru care medicina actuala nu are solutii sau actioneaza relativ empiric.
Studii recente au confirmat faptul ca, de la momentul nasterii, anumite substante existente in creierul unei persoane isi pun amprenta asupra perceptiei pozitive sau negative a realitatii, informeaza Infoniac.
In functie de aceasta, fiecare individ are un anumit mod de a se raporta la lume, pentru el paharul fiind ori pe jumatate plin, ori pe jumatate gol.
Folosind imagistica prin rezonanta magnetica functionala, cercetatorii au scanat activitatea cerebrala a unor voluntari, pentru a identifica structurile care actioneaza in acea zona.
Rezultatele au aratat ca unele persoane privesc cu optimism chiar si notiuni care nu spun nimic, cum ar fi "material". Sensul optimismului lor nu dispare in fata unui cuvant respingator, cum ar fi "criminal" si se mentine cu atat mai mult la "contactul" cu notiunea de "speranta".
Persoanele cu incarcatura negativa nu reactioneaza bine la nicio notiune, in nicio conjunctura.
Imagistica prin rezonanta magnetica functionala a dovedit insa ca incarcatura emotionala cerebrala este in stransa corelare cu substantele chimice si elementele biologice care exista si actioneaza in creier.
Intr-un al doilea experiment, efectuat tot pe voluntari, a fost injectata in muschii masticatori o cantitate de ser fiziologic, absolut inofensiva, dar capabila sa produca o durere acceptabila. Subiectii, avand aceeasi formatie anatomica, aceeasi stare de sanatate si aceeasi varsta, ar fi trebuits a simta d