După prânz, atunci când majoritatea dintre noi se află la serviciu, organismul începe să fie lipsit de energie, iar oboseala îşi pune amprenta asupra noastră. Pentru a combate aceste efecte, o serie de studii au concluzionat că este indicat să bem o ceaşcă de cafea deoarece aceasta ne va îmbunătăţi capacitatea de concentrare, stimulându-ne astfel să ne îndeplinim sarcinile de la serviciu.
Potrivit datelor obţinute, persoanele care beau cafea după amiaza se simt mult mai bine şi se pot concentra mai uşor asupra activităţilor. În a doua parte a zilei, nu mai avem acelaşi ritm dinamic din timpul dimineţii, fiind recomandat un stimulent.
“Studiile ştiinţifice demonstrează efectele protective asociate consumului regulat şi moderat de cafea. Bineînţeles că este necesar ca aceste cercetări să fie continuate, pentru a înţelege deplin mecanismele ce determină aceste efecte, precum şi componentele cheie din cafea responsabile pentru aceste beneficii. Rezultatele obţinute în laborator ne arată că un consum moderat de cafea, de trei-patru căni pe zi, este parte a unui stil de viaţă sănătos, echilibrat şi dinamic, dacă preparăm corect cafeaua: adăugând 1.8 grame de cafea solubilă la 70 mililitri de apă. De asemenea, este important să avem o alimentaţie sănătoasă şi să facem mişcare în fiecare zi pentru un mod de viaţă sănătos“, a precizat Daniel Plăiaşu, specialist în nutriţie.
După prânz, atunci când majoritatea dintre noi se află la serviciu, organismul începe să fie lipsit de energie, iar oboseala îşi pune amprenta asupra noastră. Pentru a combate aceste efecte, o serie de studii au concluzionat că este indicat să bem o ceaşcă de cafea deoarece aceasta ne va îmbunătăţi capacitatea de concentrare, stimulându-ne astfel să ne îndeplinim sarcinile de la serviciu.
Potrivit datelor obţinute, persoanele care beau cafea după amiaza se simt mult mai bine ş