A cerut Curții de Apel Alba Iulia întreruperea pedepsei pentru 3 luni, ca să se întoarcă la afacerile sale de care depind salariile a 4.000 de oameni. Omul de afaceri, unul dintre cei mai bogați români, a fost condamnat la 18 luni de închisoare pentru corupție. Sursa: SILVANA ARMAT
Condamnat la un an şi jumătate de închisoare cu executare, Ilie Carabulea a cerut în faţa judecătorilor Curţii de Apel Alba să îi fie acceptată întreruperea pedepsei pe o perioadă de trei luni pentru a se putea ocupa de firmele sale. Magnatul a invocat temerile exprimate de 4.000 dintre angajaţii săi.
În cursul zilei de azi, Carabulea a susţinut că decizia Înaltei Curţi, prin care a fost condamnat la închisoare cu executare, l-a luat prin surprindere şi nu a avut timp să îşi pregătească funcţionarea societăţilor în lipsa lui. Procurorul care a asistat la dezbateri a cerut judecătorilor să fie respinsă cererea magnatului sibian, pe motiv că nu este suficient de întemeiată.
A cerut maximul prevăzut de lege
"Ilie Carabulea a cerut, conform prevederilor Codului de procedură penală, întreruperea executării pedepsei pentru o perioadă de trei luni", a declarat Cosmin Munteanu, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba. Cererea lui Carabulea a fost formulată în baza articolului 453, alineatul 1, litera c, care prevede că executarea pedepsei poate fi întreruptă "când din cauza unor împrejurări speciale executarea imediată a pedepsei ar avea consecinţe grave pentru condamnat, familie sau unitatea la care lucrează. În acest caz, executarea poate fi amânată cel mult trei luni şi numai o singură dată.
„4.000 de angajaţi se tem"
Judecătorii Curţii de Apel se află, în acest moment, în dezbateri, urmând să se pronunţe în cursul zilei de azi. În faţa instanţei, Ilie Carabulea a declarat că este asociat majoritar în cadrul a 36 de societăţi comerciale şi este administratorul