Rezultatele celui mai recent studiu IMAS arată că 70% din români nu şi-ar face o asigurare privată de sănătate. Potrivit studiului, cele mai frecvente motive invocate pentru neîncheierea unei asigurări private de sănătate sunt lipsa banilor și a încrederii în unitățile sanitare din România.
Lipsa banilor şi a încredere în unităţile spitaliceşti din România se reflectă în părerea oamenilor despre asigurările private. O treime dintre români nu au încredere în unităţile sanitare şi nu au nici bani de asigurări private, se arată în cel mai recent studiu IMAS realizat la cererea MedLife.
Procentul celor neîncrezători în asigurările private de sănătate se schimbă substanțial în momentul în care sunt confruntați cu posibilitatea existenței/creării spitalor private corespunzătoare sau a celor cu unități de primiri urgențe.
Astfel, o treime dintre cei intervievaţi se declară interesaţi să îşi facă o asigurare privată de sănătate dacă ar exista spitale private de urgență.
În plus, 18% din cei care iniţial s-au arătat neinteresaţi de o astfel de asigurare, se răzgândesc în momentul în care știu că ar exista posibilitatea creării unor unităţi de primire urgenţe în spitalele private. Cei mai interesaţi de această opţiune sunt tinerii (18-30 ani), rezidenţii din oraşele medii şi mari şi persoanele cu studii superioare.
„Nevoia pentru asigurările private de sănatate este din ce în ce mai mare în România, de altfel așa cum se întamplă oriunde în lume, însă până de curând această nevoie nu s-a putut contura din cauza lipsei unor unități spitalicești private, dar și a unui cadru legislativ corespunzător" a declarat Mihai Marcu, Preşedinte Consiliu de Administraţie MedLife.
Românii nu se mai „sperie" să meargă la medic
În ceea ce privește frecvența vizitelor la medic, studiul curent reflectă o schimbare de atitudine în comportamentul român