Vara este anotimpul fructelor, al alimentaţiei sănătoase şi fără un conţinut mare de grăsimi
Odată cu sosirea verii, mulţi dintre noi simţim nevoia să ne alimentăm în mod sănătos şi uşor. Şi ce aliment este mai recomandat în astfel de situaţiile decât fructele, care nu numai că sunt benefice pentru sănătate, dar în acelaşi timp nu au un conţinut ridicat de calorii. Lista alimentelor de sezon, benefice pentru sănătate, dar şi pentru siluetă, începe cu caisele.
Conţinutul ridicat de beta-caroten şi licopen face din caise un important aliment pentru sănătatea inimii. Ambele componente favorizează oxidarea colesterolului LDL, fapt care ajută la prevenirea afecţiunilor cardiovasculare. În acelaşi timp, caisele conţin nutrienţi precum vitamina A, care ajută la îmbunătăţirea vederii şi împiedică totodată radicalii liberi să afecteze celulele şi ţesuturile.
Nu în ultimul rând, caisele sunt o sursă extraordinară de fibre, lucru care aduce o mulţime de beneficii, printre care prevenirea constipaţiei şi a problemelor digestive.
De menţionat că o cură cu aceste fructe elimină toxinele din organism, controlează digestia, luptă împotriva infecţiilor, combate astenia şi stările depresive, stopează pierderile de memorie datorită conținutului ridicat de fosfor şi, în acelaşi timp, tratează insomnia şi influenţează creșterea cantităţii de hemoglobină.
Lista urmează cu pepenele verde, care nu numai că este un ajutor de nădejde pentru a ne răcori în zilele toride de vară, dar în acelaşi timp se poate demonstra benefic pentru vindecarea inflamaţiilor care contribuie la apariţia unor afecţiuni precum astmul, ateroscleroza, diabetul, cancerul de colon sau artrita.
În plus, pepenele verde conţine unii dintre cei mai puternici antioxidanţi din natură şi este o sursă excelentă de vitamina C şi vitamina A. Totodată, pepenele verde este o sursă excelentă