Majoritatea românilor, mai exact 70% dintre ei, nu şi-ar face o asigurare de sănătate privată, motivele reticenţei fiind legate de lipsa banilor şi de încrederea în unităţile sanitare din ţară, arată un studiu dat publicităţii marţi.
Potrivit celui mai recent studiu IMAS realizat la cererea MedLife, procentul celor neîncrezători în asigurările de sănătate privată scade în momentul în care sunt confruntaţi cu posibilitatea existenţei/creării spitalor private corespunzătoare sau a celor cu unităţi de primiri urgenţe.
Astfel, o treime dintre cei intervievaţi se declară interesaţi să îşi facă o asigurare privată de sănătate dacă ar exista spitale de urgenţă private. În plus, 18% dintre cei care iniţial s-au arătat neinteresaţi de o astfel de asigurare, se răzgândesc în momentul în care ştiu că ar exista posibilitatea creării unor unităţi de primire urgenţe în spitalele private. Cei mai interesaţi de această opţiune sunt tinerii (18-30 ani), rezidenţii din oraşele medii şi mari şi persoanele cu studii superioare.
"Nevoia pentru asigurările private de sănatate este din ce în ce mai mare în România, de altfel aşa cum se întamplă oriunde în lume, însă, până de curând, această nevoie nu s-a putut contura din cauza lipsei unor unităţi spitaliceşti private, dar şi a unui cadru legislativ corespunzător. Deschiderile de spitale din ultimii ani, dar şi reluarea discuţiilor pentru noua reformă de sănătate, reprezintă factori importanţi care contribuie la schimbarea acestui context", afirmă preşedintele CA MedLife, Mihai Marcu.
MedLife are şase spitale private mono şi pluri disciplinare în Bucureşti şi în ţară. "Momentan, suntem în proces de autorizare pentru deschiderea unui nou spital, care este şi primul spital privat de urgenţă din România. Discutăm de o investiţie de minimum 15 milioane de euro, un spital care va deţine 17 linii de gardă şi care va