Concurentul este foarte priceput şi extrem de atent la detalii, chiar dacă în ultimele ediţii ale competiţiei nu toate i-au ieşit ca la carte.
Bogdan Alexandrescu a acceptat să dezvăluie, pentru PRO TV Magazin, una dintre reţetele sale preferate. Este vorba despre un preparat mediteranean.
Turnuleţ de risotto în două culori cu frigărui de creveţi caramelizaţi în unt aromatizat, poleiţi cu foiţă de aur
Ingrediente:
300 gr. orez special pentru risotto, 100 ml. ulei de măsline extravirgin, o ceapă albă mare, 100 gr. frunze chives; 100 gr. physalis; 125 gr. coacaze roşii; 4 căţei de usturoi; o linguriţă chilly pudră; o linguriţă praf de curry, 5ml cerneală de sepie;
1 pahar martini bianco; 500 ml. Supă clară de peşte; 100 ml. sos de rodii concentrat; 100 ml. sos de soia concentrat; 20 ml. oţet balsamic concentrat;
o crenguţă rozmarin fresh; 150 gr. unt; 300 gr. creveţi proaspeţi black tiger;
150 gr. parmesan ras; sare, piper; 2 pere; 2 limes; o rodie mare;
Preparare:
Separaţi orezul şi ceapa în două părţi egale. Pregătiţi două cratiţe şi puneţi în fiecare câte două linguri de ulei, îl lăsaţi să se încingă, după care adăugaţi ceapa tăiată fin şi orezul (aceeaşi cantitate în fiecare cratiţă), spălat în prealabil şi scurs de apă. Căliţi ceapa şi orezul timp de 1-2 minute, apoi stingeţi cu 50 ml. martini bianco, iar când s-a evaporat alcoolul adăugaţi supa de peşte caldă (două-trei polonice în fiecare cratiţă). Lăsaţi orezul la fiert, la foc mic, timp de 15-20 minute, amestecând din când în când şi adăugând supă la nevoie. Orezul nu trebuie să fie fiert foarte tare şi, de asemenea, nu trebuie să aibă prea mult lichid în timpul fierberii. Nu uitaţi să adăugaţi sare.
În una dintre cratiţe, cu 5-10 minute înainte de a fi gata, adăugaţi cerneala de sepie diluată în puţina supă şi zeama stoarsă de l